Aston Martin wilde graag door met Sebastian Vettel: 'We gaan hem een geweldig afscheid geven'
i

Getty Images

Aston Martin wilde graag door met Sebastian Vettel: 'We gaan hem een geweldig afscheid geven'

Sjors Tanis • 16:28, 28-07-2022 / Laatste Update: 06:32, 12-12-2023

Het Formule 1-team van Aston Martin wilde graag door met Sebastian Vettel, maar de Duitse coureur heeft besloten na dit seizoen te stoppen. Lawrence Stroll, mede-eigenaar van de renstal, noemt de 4-voudig wereldkampioen '1 van de grootste coureurs ooit' in de koningsklasse van de autosport.

"Het was een voorrecht om met hem te kunnen werken." Vettel (35) rijdt sinds vorig jaar voor Aston Martin, dat tot de middenmoot in de Formule 1 behoort. De Duitser haalde 1 keer het podium, vorig jaar in Azerbeidzjan (2e).

GP nummer 300 als afscheid

"Ik wil Sebastian vanuit de grond van mijn hart bedanken voor al het geweldige werk dat hij de afgelopen anderhalf jaar voor dit team heeft gedaan", aldus de Canadese zakenman Stroll, wiens zoon Lance het rijdersduo vormt met Vettel. "We hebben 'Seb' duidelijk gemaakt dat we graag volgend jaar met hem door willen, maar uiteindelijk heeft hij een keuze gemaakt die voor hem en zijn familie het beste voelt. Natuurlijk respecteren we dat."

Vettel heeft 290 grands prix gereden in de Formule 1. "Hij blijft dit seizoen voor ons racen", aldus Stroll. "De slotrace in Abu Dhabi wordt zijn 300e grand prix. We gaan hem een geweldig afscheid geven."