Bazen Red Bull leggen schuld crash Verstappen bij Hamilton: 'Dit is hartstikke duidelijk’
i

EPA

Bazen Red Bull leggen schuld crash Verstappen bij Hamilton: 'Dit is hartstikke duidelijk’

Sjors Tanis • 19:05, 18-07-2021 / Laatste Update: 23:51, 04-01-2024

Helmut Marko, topman bij Red Bull Racing, vindt dat Lewis Hamilton de maximale straf verdient voor het veroorzaken van de crash van Max Verstappen op Silverstone. Het bleef echter bij 10 seconden tijdstraf voor de Britse coureur van Mercedes.

"Ik denk niet dat de normale sportieve straffen hier van toepassing zijn. Ik weet niet eens wat de maximale straf hiervoor zou moeten zijn. Maar zulk roekeloos en gevaarlijk gedrag verdient een schorsing of zoiets", zo vertelt Marko bij het Duitse Sky.

Hamilton denkt er anders over

"Dit is hartstikke duidelijk. Als de concurrent ons achterwiel raakt is dat geen raceongeval, maar nalatig gedrag.” Hamilton kreeg een tijdstraf van 10 seconden. "Ik zat voor hem! Het was mijn lijn, hij stuurde op mij in", zei de Mercedes-coureur zelf. Red Bull-baas Christian Horner was het daar niet mee eens: "Het was Max z’n bocht, hij lag duidelijk voor op Lewis.”

Horner vindt dat Hamilton schuldig was aan het uitvallen van Verstappen. "Dit is de snelste bocht van het circuit. Iedereen weet dat je dat niet moet doen in deze bocht. Hamilton is verantwoordelijk." Horner zei blij te zijn dat Verstappen ogenschijnlijk ongedeerd uit zijn Red Bull stapte. De auto van de Nederlander kwam hard zijwaarts in de bandenstapel terecht nadat zijn auto in de bocht werd geraakt door die van concurrent Hamilton.

"Het belangrijkste is dat Max op eigen kracht het medisch centrum kon binnenlopen voor een medische check", zei Horner in een 1e reactie.

De race werd na een onderbreking van meer dan een half uur hervat.

Bekijk hier de reactie van Christian Horner: