Bernie Ecclestone zet Max Verstappen al in rijtje met 2 iconen: 'Absoluut zelfde niveau'
i

AFP

Bernie Ecclestone zet Max Verstappen al in rijtje met 2 iconen: 'Absoluut zelfde niveau'

Yvo van Dorst • 16:18, 02-03-2023 / Laatste Update: 04:43, 12-12-2023

Bernie Ecclestone denkt dat Max Verstappen nu al thuishoort in een rijtje met Michael Schumacher en Lewis Hamilton. Dat zei de voormalige baas van de Formule 1 in Bahrein, tegen internationale media. Aan de vooravond van het nieuwe seizoen zegt Ecclestone dat de Nederlander niet onderdoet voor de grote namen van de autosport.

,Hij moet absoluut op hetzelfde niveau worden geplaatst en niet een trede eronder.” Schumacher en Hamilton staan beiden op 7 weredtitels in de Fomule 1, Verstappen staat pas op 2. "Het is toevallig dat de beste coureur ook voor het beste team rijdt", zei Ecclestone.

Hoge verwachtingen van Hamilton

Ecclestone verwacht dat Hamilton komend seizoen zeker mee gaat doen om de prijzen, ondanks dat het daar bij Mercedes vorig jaar niet op leek. "Natuurlijk kan hij een achtste titel pakken. Het zal niet makkelijk worden, maar ik ben ervan overtuigd dat hij zijn best zal doen. Hij zou heel graag die achtste titel willen pakken”, aldus de 92 jaar oude Ecclestone. Zondag begint de eerste race van het nieuwe Formule 1-seizoen.