Buitenlandse media over Max Verstappen: 'Beste start in zijn carrière'

Marcel Roes • 10:34, 08-11-2021 / Laatste Update: 10:35, 07-01-2024

Max Verstappen begon aan de Grand Prix van Mexico op P3, maar al na tientallen meters had hij de rollen omgedraaid: hoppakee, aan kop, met Lewis Hamilton in zijn kielzog en Valtteri Bottas al hopeloos ver op achterstand na een spin. Dit is wat buitenlandse media hebben te zeggen over zijn dominante zege in Mexico.

"Het ruikt naar kampioen", stelt Mundo Deportivo. De Spaanse krant ziet het niet meer mis gaan voor de 24-jarige Nederlander, die zijn voorsprong op Lewis Hamilton zag oplopen tot 19 punten. "Er zijn nog 4 races te gaan en er kan nog van alles gebeuren, maar de waarheid is dat Max Verstappen steeds dichter bij het behalen van zijn eerste F1-wereldtitel is," aldus Mundo Deportivo.

Geen discussie

In Italië zijn ze dezelfde mening toegedaan. "Wat we vandaag zagen, laat weinig ruimte voor discussie", schrijft La Gazzetta dello Sport. "Wanneer het nodig is om te profiteren van de belangrijkste situaties, maakt het Verstappen-Red Bull-duo geen fout".

Met zijn geweldige start waarbij hij de concurrentie in Mexico City het nakijken gaf, maakte Verstappen wereldwijd indruk. "Beste start in de carrière van Verstappen?", kopte Marca, die hem beloonde met een 10."

Ook bij het Duitse Bild wisten ze niet wat ze zagen: "Is deze start het meesterwerk van Verstappen? De Nederlander valt meteen op de eerste meters aan! Hij trekt aan de linkerkant Hamilton en Bottas voorbij, die samen de deur proberen te sluiten. Maar Verstappen houdt zijn zenuwen, trekt naar links en remt later dan de twee Silver Arrows voor de eerste bocht - en leidt."

Indrukwekkend

"Verstappen reed zo indrukwekkend weg van Hamilton dat het vermoeden bestond dat hij zou hebben gewonnen, zelfs als hij bij de start niet de leiding had genomen", schrijft de BBC. "Hij had een probleemloze rit met bijna 10 seconden voorsprong op Hamilton tegen de tijd dat de wereldkampioen zijn pitstop maakte in ronde 29."

"De race was verre van een thriller met Verstappen onbetwist vooraan",  schrijft The Guardian. "Hij leverde opnieuw een klinische prestatie. Het bouwt voort op het momentum dat hij vestigde met zijn overwinning in de Amerikaanse Grand Prix."

Titel

Ook in Frankrijk zien ze het zonnig in voor de Nederlander. "Verstappen komt dichter bij de titel", kopt L’Équipe. "Max Verstappen heeft zich nooit zorgen gemaakt in deze Grand Prix, waar hij vanaf de eerste bocht de leiding nam. In deze Mexicaanse Grand Prix werd alles in de eerste ronde beslist. Of beter gezegd bij de eerste bocht."