Carlos Sainz kijkt met jaloezie naar Charles Leclerc: 'We hebben nog drie maanden'
i

Getty Images

Carlos Sainz kijkt met jaloezie naar Charles Leclerc: 'We hebben nog drie maanden'

Bart van der Wijst • 13:31, 23-12-2023 / Laatste Update: 18:26, 04-01-2024

Carlos Sainz heeft nog een contract voor een jaar bij Ferrari. Daar ziet de 29-jarige Spanjaard dan ook graag verandering in komen en hij kijkt met jaloezie naar teamgenoot Charles Leclerc, die eerder in december bijtekende tot eind 2029. Sainz wil met het oog op de eerste race van 2024 weten hoe zijn toekomst eruitziet.

"Mijn doel is om 2024 te beginnen met de wetenschap voor welk team ik in 2025 zal rijden", sprak Sainz tegenover Motorsport op een sponsorevenement in Madrid. "Ik zou niet graag aan het seizoen beginnen zonder dat ik weet hoe mijn toekomst eruit ziet."

Liefde voor Ferrari

Sainz leeft de droom van iedere racefan: rijden voor Ferrari. De Spanjaard hoopt dan ook dat er voorlopig nog geen einde aan komt. "Mijn doel is om nog vele jaren bij Ferrari te blijven. Ik zit hier goed, beide partijen zijn tevreden en we willen verder. Maar we moeten het eens worden over de voorwaarden en we hebben nog drie maanden tot de volgende race om die overeenstemming te bereiken."

Sainz was de enige niet-Red Bull-coureur die in 2023 een race wist te winnen. Hij was de beste bij de Grand Prix van Singapore. Desondanks speelde Sainz geen rol in de strijd om een podiumplek in het wereldkampioenschap. De Spanjaard werd zevende met 200 punten. Daarmee eindigde hij net achter Fernando Alonso, Leclerc (beiden 206) en Lando Norris (205).