Charles Leclerc de snelste in VT2 vol rode vlaggen, Max Verstappen op P3 in Abu Dhabi
i

Getty Images

Charles Leclerc de snelste in VT2 vol rode vlaggen, Max Verstappen op P3 in Abu Dhabi

Brian Vesseur • 16:01, 24-11-2023

Charles Leclerc was vrijdagmiddag de snelste in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De Ferrari-coureur zette een tijd neer van 1.24.809. Max Verstappen moest het doen met P3, achter Lando Norris.

De eerste tijden stonden net op het bord, toen Carlos Sainz na ongeveer een kwartier keihard in de muur belandde. De Ferrari-coureur uit Spanje stapte zonder kleerscheuren uit, maar er moest wel een rode vlag worden gezwaaid. De tijd tikte ondertussen wel door.

De crash van Sainz:

Problemen voor helft van de coureurs

Omdat de tijd doortikte, waren er een aantal coureurs flink in het nadeel. In de eerste vrije training deden er namelijk 10 rookies mee. Zo had Max Verstappen niet gereden in VT1 en stond hij in VT2 ook heel lang in de pitstraat door de rode vlag.

Om 17.35 uur (lokale tijd) zou er weer verder worden geracet, wat betekende dat er nog 25 minuten kon worden gereden. Tenminste, dat was de gedachte. Direct nadat de coureurs weer de baan op mochten, vloog Nico Hülkenberg (Haas) in de muur. Zijn achtervleugel ging kapot en zijn band was compleet lek.

De crash van Hülkenberg: