Charles Leclerc kan stunt net niet voltooien: ‘Het was een kwestie van tijd’
i

Getty

Charles Leclerc kan stunt net niet voltooien: ‘Het was een kwestie van tijd’

Sjors Tanis • 23:17, 18-07-2021 / Laatste Update: 08:03, 07-01-2024

Wat was Charles Leclerc op Silverstone dicht bij een gigantische stunt. Na de crash van Max Verstappen en Lewis Hamilton reed de Monegask de hele GP van Groot-Brittannië aan kop, maar uiteindelijk moest hij de Brit alsnog voor laten gaan. "Het was een kwestie van tijd.”

"Ik zag de 2 auto's botsen en 1 daarvan eindigde in de muur", reageerde Leclerc toen hem bij Ziggo Sport gevraagd werd naar wat hij had meegekregen van het bewuste moment aan het begin van de race.

In slotfase ingehaald

Vervolgens bleef de Monegask ook na de herstart Hamilton voor in zijn Ferrari. Hij liep zelfs uit en had ook nog eens extra marge omdat Hamilton een straf van 10 seconden moest inlossen in de pitstraat, maar merkte op een gegeven moment dat zijn motor af en toe uitviel. "Het 1e gedeelte was erg stressvol. Ik dacht dat ik hem goed had, reed weg en kreeg daarna de engine cuts. Dat probleem was op een gegeven moment wel weer verholpen, maar uiteindelijk hebben we hem alsnog verloren.”

3 rondes voor het einde ging Hamilton dan toch voorbij aan Leclerc, uitgerekend in dezelfde bocht waar Verstappen eerder op de middag crashte. Bij het verdedigen verliet ook de Ferrari-coureur kort het asfalt. "Het was een re-make van het begin. Ik dacht ik laat voor de zekerheid wat meer ruimte, maar had bij de exit een snap. Het was een kwestie van tijd, Lewis was gewoon te snel. Deze 2e plek is sowieso goed voor het team, maar verdomme wat was ik dicht bij de overwinning", aldus Leclerc, die vastberaden afsloot. ,"Het komt eraan.”