Charles Leclerc niet blij met Ferrari: ‘Dit kunnen we ons niet veroorloven, het was een puinhoop‘
i

ANP

Charles Leclerc niet blij met Ferrari: ‘Dit kunnen we ons niet veroorloven, het was een puinhoop‘

Pim Huberts • 15:22, 30-05-2022 / Laatste Update: 10:31, 12-12-2023

Het wil maar niet lukken voor Charles Leclerc in zijn eigen land Monaco. Op het stratencircuit ging bijna alles mis wat er mis kon gaan voor de Monegask: hij begon op poleposition, maar eindigde na geblunder van team Ferrari buiten het podium (4e).

Leclerc werd dan ook helemaal gek op de boordradio: "F*k, f*k! What are you doing?"

Ferrari doet Leclerc pijn

Leclerc baalde flink van het bandenwisselfiasco. "We hadden alles in handen om hier te winnen vandaag", aldus de nummer 2 op de WK-ranglijst. "We gingen goed toen het regende, maar alles draaide zich vervolgens tegen ons. Ik hou van mijn team, maar dit doet veel pijn. Ik hoop dat we deze complexe situatie leren te begrijpen de komende dagen. Maar ik geloof dat we hier sterker van terug gaan komen."

Dat is volgens Leclerc ook hard nodig. "We zijn extreem sterk, maar we moeten onze kansen benutten en niet zoveel punten op deze manier weggooien", vervolgde hij bij Sky Sports. "Ik zak hier niet terug van de 1e naar de 2e, maar zelfs naar de 4e plaats. Want we hebben meerdere fouten gemaakt."

Gestuntel in de pits

Het onvoorspelbare weer tijdens de GP van Monaco moest de tactische breinen van team Ferrari laten werken, maar er ging dus van alles mis. Leclerc werd eerst naar binnen geroepen om zijn regenbanden te vervangen voor intermediates, maar moest snel daarna alweer terug voor droogweerbanden. Hierdoor verloor de coureur de leiding.

"De 1e beslissing was een hele verkeerde en vanaf dat moment werd het een puinhoop. Ik weet niet of er sprake was van paniek. Ik hoor natuurlijk niet alles wat er op de achtergrond besproken wordt, dus het is niet aan mij om daar nu over te oordelen. Maar we kunnen ons dit niet blijven veroorloven, zeker niet in de situatie waarin we nu zitten."

Verstappen

Max Verstappen hield dus Leclerc achter zich. De Red Bull-coureur eindigde op de 3e plek en pakte belangrijke WK-punten.