Christian Horner verlangt terug naar Charlie Whiting: 'Ieder besluit was tegen ons'
i

Getty Images

Christian Horner verlangt terug naar Charlie Whiting: 'Ieder besluit was tegen ons'

Bart van der Wijst • 11:01, 06-12-2021 / Laatste Update: 18:09, 08-01-2024

Christian Horner keek met stijgende verbazing naar de beslissingen die door de wedstrijdleiding werden genomen bij de bizarre Grand Prix van Saudi-Arabië. De teambaas van Red Bull zag dat vooral zijn pupil Max Verstappen gestraft werd door Michael Masi en co.

"Bijna alle beslissingen waren tegen ons vandaag. Dat was in Doha 2 weken geleden ook al het geval", concludeerde Horner tegenover de Telegraaf.

"Max krijgt een straf van 5 seconden, maar daar gingen zowel hij als Lewis Hamilton van de baan. Als je dat niet wil zien, moet je overal grindbakken plaatsen naast het asfalt. Het lijkt erop dat er te veel regels zijn. De sport miste vandaag de vorige wedstrijdleider Charlie Whiting. Dat vind ik vervelend om te zeggen, maar een man met zoveel ervaring was hier onder deze moeilijke omstandigheden nodig."

Whiting overleed op 14 maart 2019, daags voor de start van het nieuwe F1-seizoen. Sindsdien is Masi de wedstrijdleider.

Op naar Abu Dhabi

Door de zege van Hamilton staan beide coureurs nu op evenveel punten: 369,5. Dus wordt over een week in Abu Dhabi het kampioenschap beslist. Bij Red Bull is er nog altijd vertrouwen op een goede afloop. "Max en Lewis staan gelijk in punten, maar wij hebben het voordeel wat betreft gewonnen races", aldus Horner.