Daniel Ricciardo is klaar voor comeback in Formule 1: 'Ik heb er zin in!'
i

Getty Images

Daniel Ricciardo is klaar voor comeback in Formule 1: 'Ik heb er zin in!'

Matthijs Nijhuis • 18:30, 14-10-2023 / Laatste Update: 15:04, 05-01-2024

Het heeft even geduurd, maar Daniel Ricciardo doet komend weekend gewoon weer mee in de Formule 1. 22 oktober staat de U.S. Grand Prix op het programma en Danny Rick kan niet wachten om weer aan de start te staan. 'Ja, ik ben terug', zei hij vrijdag tegen The Athletic. 'Ik heb er zin in!'

Lees ook: Toch geen 900.000 euro boete voor schoonvader Verstappen: 'Geen sprake van haatzaaien'

Zijn rentree komt niet als een verrassing, eigenlijk was hij in Qatar al fit genoeg om mee te doen. Voor de zekerheid werd hij toch nog even aan de kant geschoven.

En Liam Lawson dan?

Ricciardo werd de afgelopen 5 Grand Prix vervangen door Liam Lawson. Lawson reed ontzettend sterk in de AlphaTauri. Het team heeft al bevestigd dat Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda volgend jaar blijven zitten, dus het is nog maar de vraag of Liam Lawson ergens een permanent stoeltje krijgt aangeboden.

Crash op Zandvoort

Ricciardo nam in Hongarije het stoeltje over van onze eigen Nyck de Vries. Zijn rentree was een succes, hij kwalificeerde meteen boven teamgenoot Tsunoda. Op Spa ging het moeizamer, hij kwalificeerde slecht en finishte ver buiten de punten. Tijdens de vrije trainingen op Zandvoort maakte de Australiër een flinke klapper, waardoor hij 5 races uitviel.