Daniel Ricciardo onthult dat zijn test de reden was dat Nyck de Vries werd ontslagen
i

Getty Images

Daniel Ricciardo onthult dat zijn test de reden was dat Nyck de Vries werd ontslagen

Jeroen Rooseboom • 18:56, 07-12-2023 / Laatste Update: 15:24, 07-01-2024

Daniel Ricciardo was afgelopen seizoen de vervanger van Nyck de Vries bij AlphaTauri. In de Beyond the Grid-podcast heeft hij uitgelegd hoe dat zo is gekomen.

Er gingen namelijk al lange tijd geruchten dat dat zou zijn gebeurd omdat Ricciardo tijdens een test op Silverstone bijna net zo snel was als Max Verstappen in dezelfde wagen. Dat zou voor Helmut Marko, topman bij Red Bull (het moederteam van AlphaTauri), de druppel zijn geweest om De Vries op straat te zetten. In de podcast heeft de Australiër nu die geruchten bevestigd.

Direct raak

Hij vertelt over de test: "We gooiden er brandstof in voor een kwalificatiesimulatie. Ik ga het niet mooier maken dan het was. De eerste ronde die ik reed was direct raak. Als je die brandstof er nog uithaalt voor een kwalificatie, dan zat ik misschien een paar honderdsten af van Max zijn pole ronde." Dat weekend reed Max 1.26,720 op Silverstone, wat goed was voor pole.

Marko was zo onder de indruk van Ricciardo's tijd, dat hij direct de telefoon pakte om De Vries te ontslaan. Ricciardo moest en zou terugkeren in de Formule 1, vertelt de 34-jarige coureur in de podcast.