📸 | Dat ziet er niet best uit: Daniel Ricciardo twijfelgeval voor Dutch Grand Prix na crash in VT2

Bart van der Wijst • 19:00, 25-08-2023 / Laatste Update: 08:00, 12-12-2023

Daniel Ricciardo is een twijfelgeval voor de Grand Prix van Nederland. De vervanger van Nyck de Vries bij AlphaTauri crashte in VT2 en hield daar schade aan zijn pols aan over.

Ricciardo kwam eigenlijk op ongelukkige wijze in aanraking met de bandenstapel in de Hugenholtzbocht. De Australiër zag landgenoot Oscar Piastri over het hoofd en stuurde hard de muur in met zijn handen aan het stuur. Daarna klaagde hij over pijn aan zijn pols.

Wat nu?

Met pijn en moeite kroop Ricciardo uit zijn AlphaTauri en onmiddellijk was duidelijk dat hij last van zijn pols had. Hij hield zijn arm vast met zijn andere hand. Tegen het einde van de training verliet Ricciardo het circuit in een mitella (zie foto). Mogelijk is hij onderweg naar het ziekenhuis om foto's te maken.

tekst gaat verder onder de tweet

Mocht Ricciardo daadwerkelijk niet kunnen racen, dan is Liam Lawson zijn vervanger. De Nieuw-Zeelander veroorzaakte vorige week nog een flinke crash bij de Super Formula in Japan.

VT2

Het ongeluk van Ricciardo en Piastri veroorzaakte een rode vlag. Daardoor lag de sessie een tijdje stil. Nadat alles weer op gang kwam, bleek Lando Norris de snelste. Achter hem eindigde Max Verstappen.