De ellende die Mazepin de Formule 1 in brengt: nu al 2 strafpunten
i

Getty Images

De ellende die Mazepin de Formule 1 in brengt: nu al 2 strafpunten

Brian Vesseur • 14:16, 09-05-2021 / Laatste Update: 00:11, 06-01-2024

Nikita Mazepin is niet megalekker aan zijn Formule 1-carrière begonnen. De Rus van Haas staat nu al op 2 strafpunten, terwijl de 4e Grand Prix (in Spanje) nog moet beginnen. We zetten eens op een rijtje wat de veelbekritiseerde Mazepin allemaal al heeft uitgespookt.

De ellende begon natuurlijk al vóór de 1e race. Er was een filmpje online gekomen waarin Mazepin de borst greep van een vrouw in een auto. Toen de Formule 1-wereld ontplofte, zei de vrouw dat het vriendschappelijk was. Het was het eerste moment dat er over een boycot van Mazepin werd gesproken.

Grand Prix van Portugal

Bij de Grand Prix van Portugal, de 3e GP van het seizoen, pakte hij zijn eerste strafpunt. Hij negeerde blauwe vlaggen. In die GP en de GP's daarvoor klaagden andere coureurs al vaak over hem over de boordradio. Mazepin rijdt vaak in de weg, zullen we maar zeggen.

Grand Prix van Spanje

Inmiddels heeft Mazepin zijn 2e strafpunt te pakken. Hij hinderde Lando Norris bij de kwalificatie, die daardoor van banden moest wisselen in Q1. In Q3 bleken zijn banden op, waardoor hij op dat gebruikte setje nog een keer naar buiten moest. Norris pakte P9, Mazepin een strafpunt. Ja, hij werd ook 3 plekken teruggezet, maar hij zou de race al als nummer laatst beginnen.