De wereldtitel van Max Verstappen is ook een beetje voor al deze mensen
i

Pro Shots

De wereldtitel van Max Verstappen is ook een beetje voor al deze mensen

Brian Vesseur • 18:13, 13-12-2021 / Laatste Update: 05:54, 12-12-2023

Sergio Pérez, natuurlijk. De Mexicaan had zondag een belangrijk aandeel in de wereldtitel van Max Verstappen, door Lewis Hamilton even flink dwars te zetten. Stalen ballen met zulke oude banden! Pérez is een van de mensen die Verstappen een handje heeft geholpen, dus de titel is ook een klein beetje voor hem.

Het meesterlijke gevecht tussen Pérez en Hamilton:

Nicholas Latifi kan natuurlijk niet achterblijven. Als de Canadees niet in de muur was gekomen, was er geen Safety Car de baan opgekomen én had Verstappen geen rode band onder zijn auto gezet. Een klein bedankje voor hem, dus.

Voor Verstappen de beste crash ooit:

Masashi Yamamoto, die enorm blije gast van Honda. Weet je nog dat hij in tranen was na de eerste Red Bull-zege met een Honda-motor in de auto? Hoe hij zondag stond mee te feesten: de wereldtitel is ook een beetje voor jou, ouwe baas!

Wat is-ie blij, hè? (Getty Images)

[caption id="attachment_2129691" align="alignnone" width="1024"]

Alex Albon, die zo heerlijk aan het schreeuwen was toen Verstappen voor de laatste keer over start/finish kwam. De coureur zal nog even hebben teruggedacht aan 2019, in Brazilië, toen Albon door Hamilton van de baan werd getikt terwijl hij op podiumkoers lag.

Rico Verhoeven, Martin Garrix en alle Nederlandse fans die zondag in Abu Dhabi waren om Verstappen naar de overwinning te schreeuwen. Verstappen heeft ongetwijfeld het enorme oranjefeest op de tribunes gezien nadat hij als winnaar over de streep kwam.

In de kop van dit artikel staat 'een beetje', maar daar worden papa Jos Verstappen, de rest van de familie Verstappen, Christian Horner en de hele Red Bull-crew tekort meegedaan. Deze wereldtitel is dubbel en dwars voor jullie! Geniet ervan.