Deze 4 woorden sprak Jos Verstappen tegen zoon Max na de WK-winst
i

Getty Images

Deze 4 woorden sprak Jos Verstappen tegen zoon Max na de WK-winst

Bart van der Wijst • 13:17, 29-01-2022 / Laatste Update: 03:04, 08-01-2024

Het bovenstaande beeld kennen we allemaal. Vader Jos en zoon Max Verstappen die na de knotsgekke WK-winst van zoonlief een momentje samen namen. De Verstappens namen even de tijd om bij te komen van die zinderende ontknoping. Maar wat werd er precies gezegd op dat moment?

Jos Verstappen wilde er in december niet veel over verklappen, Max deed dat in een interview met CNN wel. "'We hebben het geflikt!'", onthulde Verstappen tegenover journalist Amanda Davies.  "Dat was erg speciaal."

Laatste ronde

Zoals iedereen nog wel weet ging Verstappen Lewis Hamilton pas in de allerlaatste ronde voorbij. "Ik was vooral gefocust op dat elk knopje in de juiste positie stond en dat mijn herstart goed was. Met deze auto's is het lastig om te volgen, maar ik had wel een gripvoordeel", zei hij over die bewuste 58e ronde.

"Na de inhaalactie vocht ik nog steeds 2 rechte stukken met hem én had ik kramp in mijn been. Het was dus erg lastig om vol gas te gaan vanwege die kramp. Achteraf zag ik de beelden en het leek of ik verdedigde, maar het was veel intenser dan dat."