'Dit bekende kledingmerk wordt titelsponsor van AlphaTauri volgend jaar'
i

Getty Images

'Dit bekende kledingmerk wordt titelsponsor van AlphaTauri volgend jaar'

Jeroen Rooseboom • 20:44, 03-08-2023 / Laatste Update: 01:12, 12-12-2023

Het is al even bekend dat de naam AlphaTauri volgend jaar verdwijnt uit de Formule 1. Het team niet, maar het zusterteam van Red Bull zal een nieuwe naam krijgen. En Motorsport.com denkt te weten welke.

Het is niet de bedoeling van Red Bull om AlphaTauri te verkopen. Er zou een bod van 1 miljard dollar zijn afgewezen, omdat de energiedrankjesfabrikant de renstal in de eigen gelederen wil houden. De samenwerking moet zelfs worden geïntensiveerd.

Nieuwe naam AlphaTauri

Wat wel veranderd wordt, is de naam. Daarin zou het kledingmerk Hugo Boss in vergevorderde onderhandelingen zijn met Red Bull. Het is nog niet duidelijk hoe het team zou gaan heten, maar het kan 'Boss' of 'Boss Orange' worden, naar de 2 merken van Hugo Boss. Het is wel zeker dat de deal een enorme zak geld oplevert, waardoor het zusterteam zelfredzaam wordt. Precies de bedoeling van Red Bull.

Hugo Boss was eerder al verbonden aan de Formule 1. Zo sponsorde het merk een tijdje McLaren en op dit moment Aston Martin. Toch zal deze deal in niets hiermee te vergelijken zijn. Zien we Yuki Tsunioda en Daniel Ricciardo volgend jaar stijlvol onder de naam Boss rijden?