Dit weekend laatste F1-sprintrace van 2023
i

ProShots

Dit weekend laatste F1-sprintrace van 2023

Joris Kaper • 11:35, 03-11-2023 / Laatste Update: 03:52, 06-01-2024

Na de GP's van Amerika en Mexico staat er komend weekend al voor de 3e keer op rij een Formule 1-race voor de deur! Op het legendarische circuit van Interlagos vindt komende zondag namelijk de Grand Prix van Brazilië plaats. Daarin wordt ook de laatste sprintrace van dit raceseizoen afgewerkt.

In deze 20e race van dit seizoen houdt de F1 voor de 6e en laatste keer dit jaar een sprintrace. Dat houdt in dat de kwalificatie dus al op vrijdag wordt verreden. Zaterdag is het vervolgens al tijd voor het nodige sprintracespektakel. Verstappen won tot nu toe 3 van de 5 sprintraces.

Lees ook: TV-gids: dit zijn de tijden voor de Formule 1 in Brazilië

Vorig jaar 1e zege van Russell

Vorig jaar zorgde George Russell nog voor een verrassing in Brazilië, toen de Brit daar zijn allereerste F1-zege ooit scoorde. Ook dit weekend geldt het team van Mercedes als een gevaarlijke outsider voor de winst. De grote favoriet is echter opnieuw Max Verstappen. De wereldkampioen kan zijn 17(!) zege pakken dit seizoen en zijn 3e winst in 3 weken tijd.

Strijd om plek 2

Ver achter Verstappen ligt de strijd om de 2e plek in het kampioenschap nog volledig open. Sergio Pérez staat nog 20 punten voor op de Mercedes van Lewis Hamilton. Kan Verstappens teamgenoot de snelle Brit achter zich houden in de resterende 3 races?

Winnaars sprintraces 2023

GP Azerbeidzjan, Baku Street Circuit - Sergio Perez

GP Oostenrijk, Red Bull Ring - Max Verstappen

GP België, Spa-Francorchamps - Max Verstappen

GP Qatar, Losail International Circuit - Oscar Piastri

GP Verenigde Staten, Circuit of the Americas - Max Verstappen