En nu winnen op Silverstone, 'het laatste onaangeroerde Mercedes-bolwerk'
i

Getty Images

En nu winnen op Silverstone, 'het laatste onaangeroerde Mercedes-bolwerk'

Brian Vesseur • 10:30, 05-07-2021 / Laatste Update: 23:38, 07-01-2024

Wat kunnen ze het in Italië toch mooi opschrijven. De Italiaanse krant Corriere della Sera schreef over Max Verstappen: "Als Verstappen straks ook Silverstone opblaast - toch het laatste onaangeroerde Mercedes-bolwerk - kan alleen een ongeluk van bijbelse proporties hem nog van de wereldtitel afhouden."

De Grand Prix van Groot-Brittannië staat op het programma voor zondag 18 juli. We kijken eens naar de uitslagen van de afgelopen jaren op Silverstone. Is het circuit in Engeland echt appeltje, eitje voor Mercedes?

Het huis van Hamilton

Van de laatste 8 winnaars reden er 7 in een Mercedes. Alleen Sebastian Vettel wist een keertje met zijn Ferrari naar P1 te knallen. Van die 7 Mercedes-zeges schreef Lewis Hamilton er overigens 6 op zijn naam; Nico Rosberg won die ander.

Vanaf 2013 stonden er ook alleen Mercedessen op poleposition. Vaak was ook P2 voor een Mercedes-coureur, maar soms werd die plek ingenomen door een Ferrari of Red Bull.

Afwachten

Die Italiaanse krant heeft dus gelijk: als Red Bull óók nog sneller blijkt op Silverstone, 'het laatste onaangeroerde Mercedes-bolwerk', dan lijkt Verstappen écht de grote favoriet voor de titel. We wachten in spanning af.