Er is een record dat Max Verstappen dit seizoen NIET kan verbreken
i

Getty Images

Er is een record dat Max Verstappen dit seizoen NIET kan verbreken

admin • 21:27, 08-11-2022 / Laatste Update: 05:43, 12-12-2023

Max Verstappen heeft dit seizoen alweer verschillende records gebroken. Toch is er minstens 1 record dat zelfs voor hem voorlopig buiten schot blijft: het hoogste winstpercentage in 1 seizoen.

2 weken geleden verbrak Verstappen in Mexico nog het record van het meeste aantal overwinningen (14) in een seizoen. Percentage technisch heeft hij dit record echter nog niet in handen! Sterker nog, het hoogste winstpercentage blijft voor hem buiten bereik. Zelfs wanneer hij de twee laatste races in winst weet om te zetten, lukt het hem niet om dit record te grijpen.

Alberto Ascari

Mocht het namelijk zover komen dat hij ook de laatste twee wedstrijden aan zijn palmares kan toevoegen, komt hij uit op een winstpercentage van 72.72%. Hiermee gaat hij weliswaar Jim Clark (70%) en Michael Schumacher (72.22%) voorbij, maar komt hij niet voorbij Alberto Ascari (75%). In 1952 won de Italiaan zes van de acht races en vergaarde zo een winstpercentage van maar liefst 75%. Wel moet hierbij vermeld worden dat er in dit seizoen in totaal ‘slechts’ 8 races gereden werden.

Volgend seizoen

Verstappen kan volgend jaar op zoek naar revanche. Dan worden er namelijk 24 races verreden. Wanneer hij van deze wedstrijden er 18 wint, komt hij op gelijke hoogte met Ascari. Met 19 overwinningen verbreekt hij record dat al 71 jaar staat!