F1-fans krijgen belachelijke compensatie voor regenrace op Spa, geen geld terug
i

Getty Images

F1-fans krijgen belachelijke compensatie voor regenrace op Spa, geen geld terug

Bart van der Wijst • 13:55, 22-12-2021 / Laatste Update: 11:24, 07-01-2024

Het was een geweldig Formule 1-seizoen, maar niet voor iedereen. Fans die aanwezig waren bij de Grand Prix van België zagen de race letterlijk en figuurlijk in het water vallen. Supporters die hoopten op teruggave van het geld komen bedrogen uit, zo schrijft The Race.

Heel het weekend was het slecht weer boven het circuit van Spa-Francorchamps. Op zondag werd de race steeds maar uitgesteld, omdat de FIA per sé wilde racen. Toen het eindelijk zover was, werden er 2 rondjes achter de Safety Car gereden en werd er afgevlagd. Al met al een ellendige dag dus voor de fans.

Compensatie

Al snel beloofde de organisatie van de race dat ze iets terug wilden doen aan de fans die zeiknat waren geregend en weinig actie hadden gezien op zondag. Na maanden van stilte kwam er deze week eindelijk nieuws vanuit België. De fans krijgen iets terug, maar niet waarop ze gehoopt hadden.

Alles fans die een ticket hadden krijgen gratis toegang tot F1TV (scheelt weer een abonnementje). Daarnaast worden ze uitgenodigd voor een nog onbekend exclusief evenement dat op donderdag 25 augustus 2022 plaatsvindt. Als laatste is er een loting:

· Fans met een bronzen ticket maken kans op een zilveren ticket voor 2022 - hiervan zijn er maar 100 beschikbaar;

· Fans met een zilveren ticket maken kans op een gouden ticket voor 2022 - hiervan zijn er maar 50 beschikbaar

· Fans met een gouden ticket maken kans op een VIP-ticket - hiervan zijn er maar 20 beschikbaar