F1 geeft klagende coureurs hun zin: donderdag is weer mediadag
i

Getty Images

F1 geeft klagende coureurs hun zin: donderdag is weer mediadag

Marcel Roes • 21:14, 24-06-2022 / Laatste Update: 12:40, 08-01-2024

De F1-leiding gooit de boel weer eens om! In 2022 besloot Formula One Management om de persconferenties niet meer op donderdag te houden, maar op vrijdag. Het doel was om het raceweekend een beetje in te korten, anders zouden de F1-coureurs van donderdag tot en met zondag verplichtingen hebben.

Maar zij vonden het totaal ruk en wilden terug naar de oude situatie. Dat gaat gebeuren vanaf de komende race in Silverstone, meldt Autosport.

Perszaal

Wat was het probleem? Op donderdag hoefden de coureurs inderdaad niet meer in de F1-perszaal te zitten. Maar ze hadden alsnog ook andere verplichtingen, bijvoorbeeld met kranten, tv-zenders en sponsoren. Ze waren kortom op donderdag toch al druk. En dan kwam daar vrijdag dan nog de verplichte F1-persconferentie bovenop.

Uitslapen

En dus wordt de persconferentie weer op donderdag georganiseerd. Per sessie wordt 1 uur uitgetrokken en er zijn 2 groepjes van 5 coureurs. Per groepje moeten ze een half uur present zijn.

De andere 10 coureurs voeren op dat moment een mediaverplichting van hun team uit. Door deze opzet komt er vrijdag wat vrije tijd op de agenda. Lekker uitslapen voor de 1e Vrije Training, dus.