Fernando Alonso is even klaar met straatraces: 'Deze auto's zijn hier niet voor gemaakt'
i

Getty Images

Fernando Alonso is even klaar met straatraces: 'Deze auto's zijn hier niet voor gemaakt'

Matthijs Nijhuis • 14:31, 21-11-2023 / Laatste Update: 02:13, 05-01-2024

Fernando Alonso denkt dat de Formule 1 een 'goede balans' moet gaan zoeken tussen traditionele races en stratencircuits. De laatste jaren zijn er genoeg stratencircuits bijgekomen, zoals ook de GP in Las Vegas van afgelopen weekend. Toch moet er ook aandacht blijven voor traditionele circuits. 'Daar kunnen de Formule 1-auto's schitteren', zei hij na afloop.

Lees ook: Flinke kritiek op Max Verstappen na GP van Las Vegas: 'Het was gênant'

Het is natuurlijk erg aantrekkelijk om een F1-race te organiseren nu de sport een ongekende populariteit geniet. Helaas is nieuwe circuits bouwen een stuk duurder dan een paar straten afzetten. Volgens Nando zijn stratencircuits echter lang niet zo leuk om op te rijden: "Grote snelheden, geen grip, geen zicht en hels gestuiter", vat hij samen.

Spin

In Las Vegas viel dat allemaal wel mee, hoewel er wel degelijk een tekort was aan grip: de 2-voudig kampioen ging tijdens de start al de rondte in. Hij benadrukt daarom dat Formule 1-auto's het best rijden op circuits zoals Silverstone en Suzuka: "Deze auto's zijn niet gemaakt voor straatraces." Alonso maakte zijn uitglijder tijdens de race goed en kwam als 9e over de streep.

Alonso spint tijdens de start: