Ferrari blijkt razendsnel op vrijdag: Verstappen komt 7 tienden tekort in Zandvoort
i

Getty Images

Ferrari blijkt razendsnel op vrijdag: Verstappen komt 7 tienden tekort in Zandvoort

Brian Vesseur • 19:15, 02-09-2022 / Laatste Update: 10:18, 12-12-2023

Charles Leclerc heeft de snelste tijd neergezet bij VT2 voor de Grand Prix van Nederland. Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz was ietsje langzamer, Max Verstappen kwam 7 tienden tekort. Werk aan de winkel voor de Nederlander in Zandvoort!

In de 1e run bij de 2e vrije training bleek Ferrari razendsnel. Charles Leclerc en Carlos Sainz topten om en om de snelste tijd. Verstappen kon zich daar moeilijk tussenwringen. Voor de Nederlander was het sowieso een drukke sessie, want hij moest dubbel werk verrichten. In de 1e vrije training viel hij namelijk al vrij vroeg uit. Vrijdagmiddag was het dus van belang dat Verstappen heel veel data verzamelde voor het team.

Veel rondjes rijden is dan belangrijker dan 1 snel rondje rijden, maar toch is het lekker als je Verstappen ergens bovenaan ziet staan qua tijden. Met nog een kwartiertje te gaan had Verstappen de 8e tijd op zijn naam staan.

Tsunoda helpt niet mee

Met nog een kleine 12 minuten te gaan vloog Yuki Tsunoda de grindbak in. Rode vlag. De kans dat wereldkampioen Verstappen nog een degelijke tijd ging neerzetten, werd daarmee een stuk kleiner. Aan de Nederlander van Red Bull de taak om bij de 3e vrije training, op zaterdag, nog een paar snelle rondjes eruit te persen ter voorbereiding op de kwalificatie.

4 minuten voor tijd mochten de coureurs weer de baan op. Hoewel Verstappen er als de kippen bij was om de baan op te gaan, deed hij dat niet om de snelste raceronde neer te zetten. Hij zette zijn DRS niet eens aan!