🎥 | Ferrari's bovenaan VT2; Max Verstappen slechts 6e

Joris Kaper • 14:08, 17-11-2023 / Laatste Update: 12:09, 05-01-2024

In de 2e vrije training van dit F1-weekend heeft Charles Leclerc in Las Vegas de snelste tijd neergezet. Zijn Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz werd 2e, terwijl Max Verstappen zijn Red Bull-bolide naar slechts een 6e tijd reed.

Sainz kon nog op de valreep meedoen aan VT2, nadat de Ferrari-rijder in VT1 een putdeksel had losgereden en daarbij zijn Ferrari flink beschadigde. Na de vroegtijdig afgebroken 1e vrije training, begon VT2 dan ook een stuk later dan gepland. Bovendien mocht het publiek niet plaatsnemen op de tribunes 'wegens logistieke redenen'. Kortom: niet de start van het weekend waarop de organisatie had gehoopt.

Max Verstappen

In het 1e half uur was het stuivertje wisselen voor de snelste tijd, maar halverwege zette Charles Leclerc een rondetijd neer waar vervolgens niemand meer aankwam, dus ook Max Verstappen niet. Die leek het halverwege ook wel best te vinden en ging niet meer op zoek naar de snelste tijd. Uiteindelijk reed de wereldkampioen een 6e tijd. Achter de Ferrari's werd Fernando Alonso 3e in zijn Aston Martin. Sergio Perez en Valtteri Bottas maakten de top 5 compleet.

🏁 END OF FP2 🏁

The two Ferraris end the session on top

TOP 10

Leclerc

Sainz

Alonso

Perez

Bottas

Verstappen

Hulkenberg

Stroll

Hamilton

Albon#F1 #LasVegasGP pic.twitter.com/wyDPm3KbtV

— Formula 1 (@F1) November 17, 2023

Tijden GP van Las Vegas

Het F1-weekend wordt zaterdag hervat met VT3 en de kwalificatie. En zet je wekker maar, want je moet er vroeg bij zijn!