FIA-stewards bekennen: 'Max Verstappen had gridstraf moeten krijgen'
i

Pro Shots

FIA-stewards bekennen: 'Max Verstappen had gridstraf moeten krijgen'

Joris Kaper • 19:12, 22-09-2023 / Laatste Update: 01:09, 12-12-2023

De stewards van de FIA hebben bekend dat ze vorig weekend Max Verstappen een te lichte straf hebben gegeven. Verstappen hinderde tijdens de kwalificatie van de GP van Singapore een paar coureurs en kreeg daarvoor 2 berispingen, maar hij had eigenlijk een gridstraf van 3 plekken moeten krijgen.

Een steward genaamd Matteo Perini is als enige van de 4 wedstrijdstewards in Singapore ook in Japan aanwezig. Hij heeft dit toegegeven tijdens een vergadering met de teambazen op het circuit van Suzuka. Een woordvoerder van de FIA bevestigt het verhaal.

Verstappen moest zich vorige week na de kwalificatie voor maar liefst 3 vergrijpen melden bij de stewards. De coureur van Red Bull zou onder meer Yuki Tsunoda (AlphaTauri) en Logan Sargeant (Williams) hebben opgehouden bij het uitrijden van de pitlane. Normaal gesproken zouden die overtredingen goed zijn voor een gridstraf.

Toch een beetje geluk

Verstappen kende daarmee toch nog een beetje geluk in een verder behoorlijk dramatisch weekend. De Nederlander kwalificeerde zich als 11e voor de race, waarin hij uiteindelijk als 5e finishte. Dit weekend kan Verstappen de nare nasmaak wegspoelen bij de GP van Japan. Dat deed hij vrijdag alvast door in zowel VT1 als VT2 de snelste tijd neer te zetten.