FIA wil dat coureurs stiller zijn over maatschappelijke zaken, Hamilton reageert: 'Niets zal mij stoppen'
i

AFP

FIA wil dat coureurs stiller zijn over maatschappelijke zaken, Hamilton reageert: 'Niets zal mij stoppen'

Brian Vesseur • 15:41, 15-02-2023 / Laatste Update: 03:16, 08-01-2024

De FIA is strenger geworden voor de eigen coureurs. De rijders moeten toestemming vragen aan de FIA om politieke uitspraken te doen. Lewis Hamilton zei woensdag dat hij het nieuws wel heeft gehoord, maar ook dat voor hem niks verandert: "Ik blijf zeggen wat ik vind."

Woensdag werd de Mercedes W14 voor het Formule 1-seizoen onthuld en tijdens die onthulling deed Hamilton deze uitspraken. "Ik heb het nieuws niet erg goed gevolgd deze winter, maar heb dit wel gehoord en het verbaasde me niet echt, moet ik toegeven. Maar niets zal mij stoppen om me uit te spreken over dingen waar is gepassioneerd over ben."

LEES OOK: 📸 | Dit is de zwarte Mercedes W14 voor het Formule 1-seizoen van 2023

Belangrijke zaken

Hamilton vraagt graag aandacht voor zaken als Black Lives Matter, het klimaatprobleem en mensenrechten in bepaalde gebieden waar de coureurs rijden. Hier zou hij in 2023 dus officieel toestemming voor moeten vragen aan de FIA, als hij praat met media rondom een raceweekend.

De FIA is de overkoepelende motorsportbond van onder andere de Formule 1. De baas van de F1, Stefano Domenicali, steunt Hamilton. Dat zegt de Brit: "We hebben dit platform ook om bewustzijn te creëren en ik denk dat we daar als coureurs allemaal ook over op 1 lijn zitten."