🎥  | Gaat deze Ferrari Max Verstappen verslaan?

Noah Hoogenboezem • 13:23, 14-02-2023 / Laatste Update: 07:13, 12-12-2023

Als je op Valentijnsdag je nieuwe Formule 1-auto presenteert, kan dat maar 1 ding betekenen: een rode auto! Ook dit jaar kiest Ferrari weer (heel verrassend) voor deze iconische kleur. De SF-23 is de auto waarmee Charles Leclerc en Carlos Sainz gaan proberen om Max Verstappen te verslaan!

Ferrari showde de nieuwe auto op hun hoofdkwartier in Maranello. De Italianen verwachten veel van het nieuwe seizoen na een dramatisch 2022. Aan het begin van het seizoen leek Ferrari onverslaanbaar, maar Max Verstappen liet de rode auto's vervolgens alle hoeken van de baan zien. Uiteindelijk wonnen Leclerc en Sainz maar 4 races en dat was niks vergeleken met de 15 zeges van wereldkampioen Verstappen.

Nieuwe teambaas

Teambaas Mattia Binotto moest vertrekken na een jaar waarin meerdere tactische blunders zijn coureurs veel punten kostten. Frederic Vasseur kwam over van Alfa Romeo en moet er dit jaar voor zorgen dat er eindelijk eens logische keuzes worden gemaakt tijdens de race.

Eindelijk weer wereldkampioen?

Kimi Räikkönen was in 2007 de laatste Ferrari-coureur die wereldkampioen werd en in 2008 wonnen de Italianen voor het laatst het WK bij de teams. Vasseur moet samen met Leclerc en Sainz een einde maken aan die droogte, maar Max Verstappen zal zeker niet zomaar aan de kant gaan voor de rode auto!