Geeft Mercedes strijd met Red Bull op? 'Zal maanden duren voordat we een auto hebben die gelijkwaardig is'
i

Getty Images

Geeft Mercedes strijd met Red Bull op? 'Zal maanden duren voordat we een auto hebben die gelijkwaardig is'

Sjors Tanis • 17:20, 26-03-2023 / Laatste Update: 10:39, 12-12-2023

Het seizoen in de Formule 1 is pas 2 races onderweg, maar Mercedes beweert nu al dat het team de achterstand op Red Bull dit jaar waarschijnlijk niet meer gaat goedmaken. "Het is niet realistisch om te denken dat we het gat op korte termijn kunnen dichtrijden", liet Toto Wolff, teambaas van Mercedes, weten aan Autosport.com.

"Het zal nog maanden duren voordat we een auto hebben die gelijkwaardig is aan die van Red Bull." Red Bull is het kampioenschap dominant begonnen met regerend kampioen Max Verstappen als winnaar van de 1e GP, in Bahrein, en de Mexicaan Sergio Pérez als snelste coureur in de 2e race, in Saudi- Arabië.

Lees ook: Christian Horner is duidelijk: Red Bull wil Lewis Hamilton niet

Verstappen leidt in WK-stand

Verstappen eindigde in Jeddah als 2e, maar behield dankzij het bonuspunt voor de snelste raceronde de leiding in de WK-stand. Mercedes, dat jarenlang veruit het sterkste team was in de Formule 1, heeft dit seizoen het podium nog niet bereikt. 7-voudig wereldkampioen Lewis Hamilton eindigde 2 keer als 5e, George Russell behaalde de 7e en de 4e plaats. De Mercedessen zijn gemiddeld een seconde per ronde langzamer dan de Red Bulls.

"We hebben de tijd nodig om uit te zoeken wat we moeten verbeteren aan de auto. Het aerodynamisch concept dat we nu hebben, werkt niet", zegt Wolff. "Als we eenmaal begrijpen waar we de winst kunnen maken, dan zullen we snel terrein kunnen goedmaken. Hoe onze auto er precies komt uit te zien, maakt me niet uit. Het moet gewoon een snelle auto zijn."