Geen plek meer voor Olav Mol! Formule 1-commentator verdwijnt na 30 jaar van de buis
i

ANP

Geen plek meer voor Olav Mol! Formule 1-commentator verdwijnt na 30 jaar van de buis

Eimert Pruis • 19:45, 01-12-2021 / Laatste Update: 16:17, 08-01-2024

Olav Mol, de man die al 30 jaar de stem van Formule 1 is, verdwijnt als commentator. Rechtenhouder NENT, dat de racesport vanaf volgend seizoen uitzendt, kiest voor nieuwe namen. 

NENT maakt bij Racingnews365 bekend dat Nelson Valkenburg de hoofdcommentator bij de Grand Prix-weekenden gaat worden. Daarbij wordt hij geflankeerd door coureur en expert Melroy Heemskerk.

Viaplay wil Mol niet

De Formule 1-rechten verhuizen deze winter van Ziggo Sport naar NENT, dat de sport gaat uitzenden via streamingdienst Viaplay. Het is nu dus bekend dat Olav Mol niet zal meeverhuizen.

Overigens hoeft het niet te betekenen dat Mol helemaal uit beeld verdwijnt bij Formule 1. Er zouden nog 6 zogeheten free to air-races kunnen komen die door Ziggo worden uitgezonden. Daarnaast wordt de GP van Nederland in Zandvoort sowieso op het open net uitgezonden.

Ook Jack Plooij weg

Viaplay heeft zijn Formule 1-team zo goed als rond. Het lijkt er dus ook op dat pitreporter Jack Plooij niet terugkeert bij de nieuwe sportzender. GoStreaming meldt dat beide heren een andere job kunnen gaan zoeken: