Gemeente Zandvoort ruziet met F1-race: 'Ik ben pisnijdig, toekomst staat op het spel'
i

Getty Images

Gemeente Zandvoort ruziet met F1-race: 'Ik ben pisnijdig, toekomst staat op het spel'

Marcel Roes • 20:06, 30-12-2022 / Laatste Update: 00:39, 12-12-2023

De gemeente Zandvoort heeft een conflict met de Dutch Grand Prix, de F1-race die in het stranddorp wordt gehouden. En dat terwijl de race eerder deze maand het contract met de F1-organisator FOM heeft verlengd.

De kern van het conflict is de extra heffing die de gemeente wil heffen op entreekaartjes voor het evenement. De gemeente investeert elk jaar circa 600.000 euro in de race. Met die heffing moet dat weer terugvloeien.

Jong Zandvoort

Sportief directeur Jan Lammers ziet de heffing niet zitten. En die houding irriteert de grootste partij van het dorp, Jong Zandvoort. Jerry Kramer, fractievoorzitter daarvan, zegt tegen De Telegraaf dit: "Op deze manier sta ik er niet achter om dat bedrag weer te investeren."

Pisnijdig

Ook vindt Kramer dat de Dutch Grand Prix heel matig communiceert met de gemeente. "Daarover ben ik pisnijdig. Het lijkt erop dat de Dutch Grand Prix-directie een verdeel en heers-strategie toepast. Ze nodigen de oppositiepartijen uit om ze in stelling te brengen tegenover het college."

"Ze negeren de wethouder en de burgemeester. Het is heel droevig. Ze moeten beseffen dat ze hiermee de toekomst van de Formule 1 op het spel zetten."