🎥 | George Russell de snelste in VT3 in Abu Dhabi, Max Verstappen naar P6: 'Ik snap het niet'

Matthijs Nijhuis • 13:36, 25-11-2023

George Russel heeft de snelste tijd genoteerd in de laatste vrije training in Abu Dhabi én tevens de laatste vrije training van het jaar. De Engelsman stond lange tijd bovenaan in de timetable, terwijl vrijwel alle teams moeite hadden met de temperaturen. Max Verstappen had ook moeite op het Yas Marina Circuit, hij was slechts goed voor de 6e tijd.

Lees ook: Regels in Abu Dhabi aangescherpt door controversiële Max Verstappen: 'Ze reden allemaal te langzaam'

Red Bull leek zoekende naar de balans in de auto. Dat bleek uit veel ontevreden boordradio's: "Ik glij alle kanten op", aldus Max Verstappen. "Ik vind het hele weekend al dat ze niet een auto hebben waar ze iets mee kunnen", luidt ook het commentaar van Melroy Heemskerk. Toen Verstappen echt begon te kelderen koos hij voor de zachte band, maar ook dat hielp niks: "Ik snap het niet, de auto stuitert nog steeds alle kanten op op het rechte stuk."

Kwalificatie

Ferrari had ook moeite met het circuit, net als Verstappens teamgenoot, Sergio Perez (P11). McLaren profiteerde van de slechte topteams: Lando Norris en Oscar Piastri pakten respectievelijk P2 en P3. De kwalificatie volgt later op zaterdag, het is te hopen dat Red Bull én Max Verstappen de auto dan beter kunnen controleren.