George Russell snelste in VT1 in Abu Dhabi, Felipe Drugovich als rookie naar P2

Brian Vesseur • 12:33, 24-11-2023

Het was druk op de baan met relatief onbekende namen bij de eerste vrije training in Abu Dhabi. Heel veel teams moesten nog aan de regels voor rookies voldoen. Per seizoen moet elk team 2 keer een rookie inzetten tijdens een vrije training. George Russell was uiteindelijk de snelste coureur op de baan in VT1, Felipe Drugovich was de snelste van de 10 rookies.

Russell was overigens een halve seconde sneller dan de eerstvolgende coureur: Drugovich! Hij - die in de auto van Fernando Alonso reed - knalde naar P2. En dat terwijl Lance Stroll in zijn Aston Martin niet verder kwam dan P5! Dat belooft nog wat voor de rest van het weekend, als Alonso weer in zijn Aston Martin stapt.

Robert Shwartzman van Ferrari eindigde op P7, nét achter Carlos Sainz. De Israëliër was maar een paar honderdsten langzamer dan de Spanjaard.

Hoe deden de Red Bulls het?

Opvallend genoeg werden Jake Dennis en Isack Hadjar, die allebei in de dominante Red Bull-auto reden, zestiende en zeventiende.

Alle rookies

De andere rookies waren Jack Doohan (Alpine), Theo Pourchaire (leider in F2-klassement, in VT1 rijdend voor Alfa Romeo), Patricio O'Ward (McLaren), Zak O'Sullivan (Williams) en Oliver Bearman (Haas).