Gestoord! Formule 1-coureur Valtteri Bottas doet mee aan EK gravelrijden
i

ANP

Gestoord! Formule 1-coureur Valtteri Bottas doet mee aan EK gravelrijden

Pim Huberts • 20:23, 01-10-2023 / Laatste Update: 03:50, 05-01-2024

Valtteri Bottas heeft weer een nieuwe side quest gevonden. De Formule 1-coureur dook in zijn weekje vrij op bij het EK gravelrijden, in het Belgische Oud-Heverlee. De Fin stond niet netjes achter de hekken, hij begaf zich zelfs op de startgrid als deelnemer!

Voordat Bottas zelf op de fiets stapte, was hij al op de startgrid te vinden met regerend wereldkampioen gravelrijden Gianni Vermeersch. De coureur van Alfa Romeo Racing fietste mee in de amateurcategorie van 19 tot 34 jaar. Daar past-ie met z'n 34 jaar nog net bij.

Liefde voor fiets

Hij nam in het verleden al weleens vaker mee aan amateurwedstrijden, maar nog nooit aan een Europees kampioenschap. De liefde voor de fiets heeft hij opgepikt door zijn andere liefde: Tiffany Cromwell. De vriendin van Bottas was de snelste op het EK gravelrijden, maar mag zich toch geen Europees kampioen noemen.

Grand Prix

Je zou bijna denken dat Bottas al met pensioen is, maar niets is minder waar. Na de Grand Prix van Japan had hij een weekje vrij. Volgende week racet hij 'gewoon' op de Grand Prix van Qatar.

Op welke positie Bottas is geïndigd in zijn amateurdivisie, durven wij (nog) niet te zeggen. Wel was hij volledig geconcentreerd vooraf de race: