Toto Wolff niet heel blij na GP Brazilië ondanks zege Hamilton: 'Ze zijn tegen ons'
i

Proshots

Toto Wolff niet heel blij na GP Brazilië ondanks zege Hamilton: 'Ze zijn tegen ons'

Trevor Wagener • 08:24, 15-11-2021 / Laatste Update: 18:17, 08-01-2024

Mercedes-baas Toto Wolff weet niet hoe hij zich na het raceweekend bij de GP van Brazilië moest voelen. Hij was blij met de zege van Lewis Hamilton, maar was ook boos op de wedstrijdleiding.

"We zijn zwaar bestraft", begon Wolff bij Sky Sports zijn verhaal. "We startten dit weekend met een achterstand door onze motorstraf en daarna die diskwalificatie. Bij de race waren de beslissingen ook niet in ons voordeel."

Zie ook: 'Check hier de samenvatting van de epische GP van Brazilië'

Actie Verstappen

Hiermee ging Wolff in op een duel tussen Hamilton en Verstappen. Die laatste verdedigde hierbij volgens Wolff te fel waardoor Hamilton zich even buiten de baan terugvond. "Slim van Lewis om het contact te vermijden, geweldig om zo'n strijd te zien", aldus Wolff. "Maar daar geen tijdstraf voor geven? Kom op zeg."

Dat mocht de wedstrijdleiding volgens Wolff best onderzoeken. "Ik zou Max on board-beelden wel eens willen zien. Hoe Lewis hem ontweek, was spectaculair." Volgens de teambaas is men tegen Mercedes. "Dat maakt Lewis al heel zijn leven mee en wij als team nu ook. We zullen vechten en niet in de slachtofferrol kruipen."

Lees ook: 'Alles zat in Brazilië tegen bij Lewis Hamilton, maar die gaf niet op'

WK-stand F1

De strijd om wereldkampioenschap gaat onverminderd door. Met nog 3 GP's te gaan staat Hamilton 14 punten achter op WK-leider Verstappen. "Het tij kan snel keren", zei Wolff over de inhaalrace. "Dat de beste mag winnen. Wie wereldkampioen wordt, zal het verdienen", aldus de 49-jarige Oostenrijker.