Stewards straffen Max Verstappen NIET voor inhalen onder rode vlag op vrijdag

Bart van der Wijst • 13:44, 04-09-2021 / Laatste Update: 14:31, 07-01-2024

Nederlandse Formule 1-fans kunnen opgelucht ademhalen: Max Verstappen is door de stewards op Zandvoort NIET gestraft voor het incident tijdens VT2 op vrijdag. De Nederlander haalde Lance Stroll in terwijl de rode vlag wapperde, maar hij kon dat niet voorkomen zo oordeelde de wedstrijdleiding.

UPDATE: Dit is de verklaring van de FIA om Verstappen niet te straffen

Dat Verstappen zich zaterdagochtend moest melden bij de stewards was geen goed teken, de Nederlander zou Lance Stroll in hebben gehaald terwijl de rode vlag uithing omdat Lewis Hamilton stilviel. Een gridstraf hing hem boven het hoofd, maar die kwam er niet. Wat opvallend was, is dat dat Verstappen zich pas heel laat hoefde te verantwoorden, mogelijk kwam dat omdat een ander team het incident had gemeld.

"Het is in orde. Hij zal niet worden gestraft", sprak teambaas Christian Horner tegenover ANP.

Wat zeggen de beelden?

Verstappen haalde Stroll inderdaad in toen de lampen rood knipperde op het circuit in Zandvoort, maar Red Bull had belangrijke tegenargumenten. Verstappen was op het moment bezig aan een snelle ronde, terwijl Stroll juist aan de kant ging om de Nederlander te laten passeren. Net op dat moment werd de rode vlag gehesen (zie video hieronder).