Groot nieuws uit kamp Mercedes: Toto Wolff tekent bij als ploegbaas
Toto Wolff tekent nieuw contract bij Mercedes. © ANP

Groot nieuws uit kamp Mercedes: Toto Wolff tekent bij als ploegbaas

14:27, 15-01-2024 / Laatste Update: 15:11, 15-01-2024

Toto Wolff blijft de komende 2 jaar de ploegbaas van Formule 1-team Mercedes. Dat maakt de Oostenrijker zelf bekend. In het nieuwe contract van Wolff zijn geen prestatieclausules opgenomen.

Wolff voelt zich nog altijd op zijn plek bij Mercedes en kijkt ook al uit naar het nieuwe seizoen. "Je vertrouwt elkaar of je vertrouwt elkaar niet en als aandeelhouders zitten we op één lijn. Ik ben zelf aandeelhouder en wil de best mogelijke opbrengst voor mijn investering. Ik ben niet iemand die zich krampachtig aan zijn positie vastklampt als iemand anders het beter zou kunnen doen", zo vertelt hij in gesprek met The Telegraph.

Strijd met Red Bull

Ook in 2024 gaat Wolff weer proberen om de strijd met Red Bull aan te gaan. Voorgaande jaren ging dit niet helemaal naar behoren, maar het vertrouwen blijft bij de 52-jarige baas uit Oostenrijk. "Ik ga de uitdagingen waar we vandaag de dag voor staan graag aan. Soms zijn die erg moeilijk, maar ik voel me goed en ik doe het met veel enthousiasme."

Collega's

Na de aankondiging van zijn verlenging had Wolff ook nog een aantal mooie woorden over voor zijn collega's. Onder andere zijn coureurs Lewis Hamilton en George Russel, die ook in 2024 weer het duo van Mercedes zullen zijn, kregen complimenten van de Oostenrijker. Het hele team stond dan ook achter zijn verlenging. "Na een goed gesprek hebben we besloten om er opnieuw voor te gaan."