Hamilton: 'Red Bull kan nóg sneller en alsnog waren we 1,5 seconde langzamer'
i

Getty Images

Hamilton: 'Red Bull kan nóg sneller en alsnog waren we 1,5 seconde langzamer'

Brian Vesseur • 19:06, 16-03-2023

Lewis Hamilton weet dat het een zwaar seizoen gaat worden voor Mercedes. Bij de 1e race van het seizoen, in Bahrein, eindigde de Brit als 5e. Fernando Alonso van Aston Martin eindigde ook voor hem. Maar Hamilton is vooral onder de indruk van de razendsnelle Red Bull.

Hamilton ziet in de cijfers dat de Mercedes op de rechte stukken evensnel is als de auto van Max Verstappen en Sergio Pérez. Bij het perspraatje zegt hij: "Vorig jaar hadden we erg veel drag op rechte stukken en verloren we daar dus veel terrein. Maar in de bochten verloren we niks, daar waren we eigenlijk net zo goed als Red Bull."

Bochten gaan mis

Waar het dan misgaat voor Mercedes? "Dit jaar verliezen we juist wel veel in de bochten en zijn we snel op rechte stukken. Vooral bij het uitkomen van de bochten zijn die gasten heel erg sterk. In de race waren zij nog niet eens aan het pushen. Volgens mij zijn ze nog sneller dan dat het lijkt en alsnog waren we in de race 1,5 seconde per ronde te langzaam."

De Brit denkt nu alleen te kunnen winnen als de Red Bulls, Ferrari's en misschien zelfs de Aston Martins uitvallen. Maar het seizoen is nog lang, geeft hij aan. Er is nog genoeg te winnen voor Mercedes. Dit weekend staat de