Het gaat tot nu toe bar slecht met Max Verstappen in Miami: 'Ik kan niet sturen'
i

Getty Images

Het gaat tot nu toe bar slecht met Max Verstappen in Miami: 'Ik kan niet sturen'

Bart van der Wijst • 11:11, 07-05-2022 / Laatste Update: 03:28, 12-12-2023

Max Verstappen had zijn debuut op het stratencircuit van Miami waarschijnlijk anders voorgesteld. De Nederlander kwam in 2 vrije trainingen tot welgeteld 15 rondes. In VT2 zette George Russell de snelste tijd neer, Mercedes is sowieso goed bezig in Florida.

Verstappen bleef lang binnen tijdens de laatste vrije training van de vrijdag. Maar toen hij eenmaal buiten was, was het feestje ook zo weer voorbij. "Ik kan niet sturen", riep de Nederlander met een rokende auto over de boordradio. Hij zette dan ook helemaal geen tijd neer.

Horner vertrouwt op Verstappen

"Je moet bij een stratencircuit je weg vinden, maar we weten hoe goed Max is in het zich aanpassen aan een nieuw circuit, dus ik weet zeker dat hij de verloren tijd wel in zal halen", zei Verstappens teambaas Christian Horner bij Sky Sports. "Max zal tijdens de 3e vrije training wel wat meer rondjes rijden om aan het circuit te wennen."

Wat mankeerde er vrijdagavond allemaal aan de wagen van de Nederlander? "We hadden de versnellingsbak vervangen en één van de koelers. Bij het naar buiten gaan, had hij een hydraulisch probleem en dat zorgde helaas voor schade aan de remmen. Maar de rondjes die hij gereden heeft, waren allemaal goed. En door de rode vlagen heeft hij niet al te veel tijd op de baan verloren."

Mercedes sterk

Russell perste er op het Miami International Autodrome een rondje uit van 1:29,938. Daarmee was hij nipt sneller dan Charles Leclerc. Sergio Pérez en Lewis Hamilton zaten daar weer kort achter.