Het moddergooien begint: Mercedes reageert verontwaardigd op onderzoek naar Toto Wolff
i

Getty Images

Het moddergooien begint: Mercedes reageert verontwaardigd op onderzoek naar Toto Wolff

Jeroen Rooseboom • 23:06, 05-12-2023

Mercedes heeft gereageerd op het door de FIA ingestelde onderzoek naar teambaas Toto Wolff. De bond verdenkt hem en zijn vrouw Susie van belangenverstrengeling.

Toto zou gevoelige informatie lekken uit de gesprekken met andere teambazen naar zijn vrouw, die directeur is bij de F1-academy. Zij zou op haar beurt weer dingen doorspelen naar haar man die ze hoort bij meetings binnen haar tak van de sport. Dat vonden de andere teams oneerlijk. De FIA startte daarom op dinsdag een onderzoek.

Ongefundeerde beschuldigingen

GPblog heeft een reactie van Mercedes in handen. "We hebben kennis genomen van de algemene verklaring van de FIA vanavond, die reageert op ongefundeerde beschuldigingen van 1 enkel mediakanaal en de informele briefing die het in verband bracht met de teambaas van Mercedes-AMG F1."

"Het team heeft geen communicatie ontvangen van het FIA Compliance Department over dit onderwerp en het was zeer verrassend om via een verklaring in de media over het onderzoek te horen. We verwerpen de bewering in de verklaring en de bijbehorende media-aandacht volledig, omdat deze ten onrechte de integriteit van onze teambaas aantast. Vanzelfsprekend nodigen we de FIA Compliance Department uit tot volledige, snelle en transparante correspondentie over dit onderzoek en de inhoud ervan."