🎥 | Is Oscar Piastri de nieuwe Max Verstappen? 'Hij is een mega-getalenteerde jongen'

Matthijs Nijhuis • 14:26, 11-07-2023 / Laatste Update: 05:27, 12-12-2023

Oscar Piastri verbaasde afgelopen weekend vriend en vijand door zijn McLaren keurig als 4e over de streep te trekken. Teamgenoot Lando Norris stond met zijn P2 weliswaar op het podium, maar in je rookie-seizoen is P4 een hele knappe prestatie in de Formule 1. Robert Doornbos en Rob Kamphues speculeren namens Ziggo of we hier te maken hebben met een toekomstig wereldkampioen. Is de jonge Australiër de nieuwe Max Verstappen?

Lees ook: AlphaTauri gaat in 2024 onder nieuwe naam meer op Red Bull lijken

In de Britse GP waren de chrome McLarens geen misselijke wagentjes. Piastri en Norris zetten hun bolides tijdens de kwalificatie al op P2 en P3, achter Verstappen. In de race leverde dat dus dikke punten op. Doornbos ziet in Piastri "een mega-getalenteerde jongen".

'Hij was sneller dan Lando'

Kamphues zag ook dat Piastri in de race achter Norris werd gehouden door het team. Onderling vechten om posities kost natuurlijk ook veel tijd, maar het zegt ook wat over de snelheid van de rookie. Tegen het einde van de race had het team de zaakjes iets minder op orde. Het wisselen naar de harde band was een misser van McLaren. "What the f*ck doe je?", aldus Doornbos.