Jaloersss! Brad Pitt mag tijdens F1-weekend rondracen op Silverstone
i

Getty Images

Jaloersss! Brad Pitt mag tijdens F1-weekend rondracen op Silverstone

Jeroen Rooseboom • 16:23, 05-05-2023 / Laatste Update: 04:23, 12-12-2023

Brad Pitt heeft een leven om jaloers op te worden. Niet alleen speelt hij in de beste films en gaat hij met een 26 jaar jongere vrouw (check de foto's onderaan), de 59-jarige acteur mag binnenkort ook nog eens op Silverstone in een omgebouwde Formule 2-auto rijden.

Dat zal gebeuren tijdens het raceweekend van de Formule 1 in Silverstone. Pitt is hoofdrolspeler in een nieuwe film over de sport die wordt geproduceerd door Apple TV+. Nu horen we je denken: 'Racet hij dan ook mee met de F1?' Hoewel dat hilarisch zou zijn, is dat helaas niet het geval. Hij rijdt rond in een omgebouwde F2-wagen (door Mercedes ontworpen) als er niemand anders op de baan is.

Authentiek

Daarmee is de link ook meteen gelegd naar Lewis Hamilton: hij is betrokken bij de film als een soort adviseur. Hij helpt de producenten om de film zo levensecht mogelijk te maken. Daarover zegt de 7-voudig wereldkampioen tegen The Race: "Mijn taak is om ervoor te zorgen dat de film authentiek is, en dat jullie racefans allemaal kunnen zien en zeggen 'dit is geloofwaardig'. En dat jullie het racen vanuit een ander perspectief zien dan je misschien op tv zou zien."