Jos Verstappen haalt Max' prijs op Sportgala op: 'Er kwamen zoveel emoties los'
i

ANP

Jos Verstappen haalt Max' prijs op Sportgala op: 'Er kwamen zoveel emoties los'

Brian Vesseur • 10:36, 23-12-2021 / Laatste Update: 10:02, 12-12-2023

Jos Verstappen was woensdagavond aanwezig bij het Sportgala van het NOC*NSF. Hij haalde daar de prijs van zijn zoon op: Sportman van het Jaar. Max Verstappen zat, na een slopend Formule 1-seizoen, in het vliegtuig, onderweg naar een vakantie. Papa Verstappen: "Hij was wel moe. Het was een zwaar jaar, emotioneel ook."

Het is goed voor Max om even weg te zijn, vindt Jos. "Hij heeft het nu echt nodig. Na het behalen van de wereldtitel kwamen veel emoties los. De afgelopen weken waren vermoeiend. Hij moest nog heel veel doen na de laatste race. Max is blij dat hij nu op vakantie is, want hij had even nergens meer zin in na een zwaar jaar en veel verplichtingen."

Dé foto

We kennen inmiddels allemaal de iconische foto van Jos en Max, minuten na het binnenhalen van de wereldtitel. Jos kreeg die foto woensdagavond cadeau. "Er kwamen zo veel emoties los. We zijn hier 20 jaar mee bezig geweest. 12 jaar lang heb ik met hem de hele wereld rondgereisd. Onze droom was wereldkampioen worden in de Formule 1. Dit was het moment."