'Kans bestaat dat Grand Prix in Zandvoort alsnog NIET doorgaat'
i

ANP

'Kans bestaat dat Grand Prix in Zandvoort alsnog NIET doorgaat'

Bart van der Wijst • 23:11, 12-08-2021 / Laatste Update: 18:23, 05-01-2024

Nederlandse Formule 1-fans krijgen waarschijnlijk morgen (vrijdag) goed nieuws te horen van het kabinet. Zij maken dan bekend dat de Grand Prix op Zandvoort gewoon doorgaat, al zij het met twee derde van de bezetting. Toch schuilt er volgens het Algemeen Dagblad nog een addertje onder het gras.

Doordat er maar twee derde van de bezetting is, loopt de organisatie miljoenen euro's mis. 'Daar moet iemand de portemonnee voor trekken, anders is de kans heel reëel dat het alsnog niet doorgaat', schrijft AD-journalist Rik Spekenbrink.

Wijzen

De organisatie moet geld teruggeven aan de fans die niet naar Zandvoort kunnen gaan en lopen tevens geld mis van de uitgaven die zij daar anders zouden doen. Dat geld wil de organisatie graag terugverdienen, de vraag is alleen: hoe?

'Voor die compensatie zal in eerste instantie worden gekeken naar het Formula One Management', aldus het AD. 'Maar de FOM heeft na het coronajaar 2020 ook geen miljoenen euro’s over. Als zich een circuit aandient dat de plek van Zandvoort met gesloten beurzen wil overnemen, kan dat ook een optie zijn.'

Een ander alternatief is dat het kabinet voor de kosten opdraait, maar zij vinden juist dat de organisatie zelf hun zaakjes moeten regelen.

Schrappen

Mocht het zover komen dat de race niet doorgaat in Zandvoort, dan is het niet de eerste Grand Prix die dit seizoen sneuvelt. Ook de races in Singapore, China en Australië gingen/gaan niet door.