Knap: Max Verstappen wint 'korte' en natte sprintrace op Spa ondanks late bandenwissel
i

Getty Images

Knap: Max Verstappen wint 'korte' en natte sprintrace op Spa ondanks late bandenwissel

Pim Huberts • 20:16, 29-07-2023 / Laatste Update: 21:57, 11-12-2023

Max Verstappen heeft de sterk ingekorte sprintrace van de Grand Prix van België gewonnen. De race werd net zoals de Sprint Shootout uitgesteld vanwege de hevige regenval. Oscar Piastri werd verrassend 2e, terwijl Sergio Perez teleur stelde.

Na een rumoerig en vooral nat begin van de dag startte de sprintrace dan eindelijk. De coureurs startten met 5 rondjes achter de safety car en een rollende start. Het leek dus een échte sprint te worden. Er werden maar 11 rondjes gereden op het Circuit van Spa-Francorchamps.

Belangrijke bandenwissel

10 coureurs doken meteen de pitstraat in om te wisselen naar een intermediate band, maar Verstappen reed door. Een rondje later verwisselde de Nederlander ook zijn banden, waarna hij Piastri voor moest laten gaan.

Alonso in grindbak

De jarige Fernando Alonso schoot in rondje 4 de grindbak in waardoor er een safety car kwam. Nadat er weer groen licht gegeven werd, racete Verstappen voorbij Piastri en pakte hij opnieuw de leiding. Perez zakte snel terug en werd ingehaald door de Ferrari's. Even later knalde hij zelfs de grindbak in.

Verstappen bleef aan de leiding en won de sprintrace. Hij finishte ruim 6 seconden eerder dan nummer 2 Piastri.

Uitslag sprintrace GP België

1. Max Verstappen

2. Oscar Piastri

3. Pierre Gasly