Kritiek op vacature Verstappen.com: geen salaris, wel korting in de webshop
i

Pro Shots / Verstappen.com

Kritiek op vacature Verstappen.com: geen salaris, wel korting in de webshop

Joris Kaper • 21:13, 22-09-2023

Vrijdag verscheen er een vacature op Verstappen.com online, de officiële website van Max (en Jos) Verstappen. In de vacature zocht men een nieuwe redacteur en gezien alle Max-fans in Nederland zou het ongetwijfeld een koud kunstje zijn om de vacature in te vullen. Toch ging het op social even goed los, want je krijgt namelijk geen cent voor je werk. Maar: wel korting in de Verstappen-shop! Hoe zit dat?

Je zou denken dat Verstappen en co wel wat euro's te besteden hebben, maar dat geld geeft men blijkbaar liever niet uit aan een redacteur. Terwijl de eisen in de vacature niet voor iedereen zijn weggelegd. Zo zouden kandidaten een journalistieke achtergrond moeten hebben, kennis van F1 en Max Verstappen, goede beheersing van het Nederlands en Engels en je moet onder tijdsdruk kunnen werken. En dat veelal in je weekenden.

En wat krijg je dan voor het werk?

Geen cent. De letterlijke tekst in de vacature luidde: 'Wij bieden een uitdagende en enerverende functie edoch zonder dat daar een geldelijke vergoeding tegenover staat. Daarentegen ontvang je wel korting in de shop, tegoed voor in de shop en ben je welkom op feestjes van Verstappen.com'. Maar geen salaris.

Op onder meer X en Reddit ging het vrijdag even goed los en aan het begin van de middag was de vacature dan ook weer verwijderd. Of dat is gebeurd vanwege de kritiek, is niet bekend.