Max Verstappen pakt géén pole voor Grand Prix Mexico, Ferrari's verrassend op 1 en 2

Bart van der Wijst • 02:02, 29-10-2023 / Laatste Update: 14:16, 07-01-2024

Max Verstappen start zondag vanaf de 2e startrij aan de Grand Prix van Mexico. De Nederlander was de snelste in alle vrije trainingen, maar op zaterdag bij de kwalificatie werd hij verrast door Ferrari. Charles Leclerc is de polesitter, naast hem start Carlos Sainz.

Een dikke shoot-out gaat uit naar Daniel Ricciardo. De Australiër begint zondag naast Verstappen als nummer 4 aan de GP van Mexico. Thuisfavoriet Sergio Pérez werd 5e in de kwalificatie.

Exit Norris

In Q1 namen we afscheid van Lando Norris. De nummer 6 in de stand van het wereldkampioenschap werd slechts 19e nadat hij liep te kloten bij al zijn pogingen om een snelle ronde te noteren. Ook Esteban Ocon, Kevin Magnussen, Lance Stroll en Logan Sargeant haalden het niet.

Tsunoda hulpje van Ricciardo

Wat opviel tijdens de kwalificatie was dat AlphaTauri Yuki Tsunoda inzette als hulpje van Ricciardo. De Australiër noteerde de 4e tijd in Q2 achter Lewis Hamilton, Verstappen en George Russell. Tsunoda werd dus geslachtofferd, zorgde voor een slipstream van Ricciardo, maar zette uiteindelijk geen tijd neer. Exit voor hem. Net als Pierre Gasly, Nico Hülkenberg, Fernando Alonso en Alex Albon, die tijdens de laatste vrije training nog verraste.

What the Ferrari?!

In de laatste vrije training eindigde Ferrari op P13 en P15. De pole van Leclerc en de P2 in de kwalificatie kwamen dan ook uit de lucht vallen. Toch is de 2e startrij geen straf voor Verstappen, zeker gezien het lange rechte stuk richting bocht 1.

Toch zijn de posities nog niet helemaal zeker. Na de kwalificatie moeten veel coureurs zich melden bij de stewards, ook Verstappen.