Laat F1-titel Max Verstappen koud? 'Wat ik als Nederlander heb bereikt is al historisch'
i

ProShots

Laat F1-titel Max Verstappen koud? 'Wat ik als Nederlander heb bereikt is al historisch'

Marcel Roes • 21:52, 09-12-2021 / Laatste Update: 07:32, 12-12-2023

Max Verstappen moest donderdag een hoop Nederlandse en internationale media te woord staan. Da's niet zijn favoriete bezigheid. Misschien werd hij er ook een klein beetje kribbig of ongeduldig van. Hoe dan ook: de Red Bull-coureur zei in gesprek met Racingnews365 wel iets opmerkelijks.

De site vraagt Verstappen wat de historische waarde van een eventuele WK-titel zou zijn. "Ik heb naar mijn gevoel al heel veel gepresteerd", zegt hij. "De titel hangt daar voor mij uiteindelijk niet van af."

"Ik vind het lastig om het met andere sporten te vergelijken, maar voor mij verandert er niet heel veel als ik hem nou wel of niet win: als ik maar presteer. Wat ik als Nederlander nu al heb bereikt in deze sport is al historie."

Ziggo

Oook reageert hij erop dat Ziggo heeft besloten om de race niet achter de decoder uit te zenden. Iedereen kan kijken, met of zonder Ziggo-abonnement. "Het is natuurlijk geweldig dat de mensen het kunnen bekijken."

"Het is natuurlijk voor ons Nederlanders nog specialer dan voor de Britten, omdat het de eerste keer is dat een coureur uit Nederland het kampioenschap kan winnen. Hopelijk gaan veel mensen kijken."