Lewis Hamilton begon aan zichzelf te twijfelen in 2 jaar zonder zege: 'Heb ik het nog wel?'
i

REUTERS

Lewis Hamilton begon aan zichzelf te twijfelen in 2 jaar zonder zege: 'Heb ik het nog wel?'

Brian Vesseur • 15:14, 29-11-2023

Lewis Hamilton boekte 103 Grands Prix-overwinningen in zijn Formule 1-carrière. De Brit is daarmee de meest succesvolle coureur in die klasse ooit. Maar toch won Hamilton, die 7 keer wereldkampioen werd, al 2 jaar geen race meer. En dat zorgde voor véél twijfel bij de 38-jarige coureur.

Tegen de BBC zei hij: "Als je lastige seizoenen zoals deze hebt, dan komen er altijd momenten waarin je je afvraagt, ben ik het of is het de auto? Heb ik het nog of is het weg?" De laatste overwinning van Hamilton dateert uit december 2021, toen hij de Grand Prix van Saudi-Arabië won.

Hamilton zocht naar magie

Sindsdien zag hij voornamelijk Max Verstappen heel veel races winnen. Hamilton kwam nooit verder dan de tweede plek, vaak op tientallen seconden van de Nederlander. Het zorgde voor twijfel bij Hamilton: "Omdat je die momenten mist. Als de magie ontstaat, als alles samenvalt, de wagen en jezelf en dat vonkje, dat is uitzonderlijk. Dat is waar je naar op zoek bent."

Podiumplekken in 2023

Het afgelopen seizoen pakte Hamilton de derde plek in de coureursstand. De Mercedes-coureur werd dit seizoen driemaal tweede en driemaal derde.