Lewis Hamilton krijgt vooralsnog geen gridstraf, wel een ander chassis
i

Getty Images

Lewis Hamilton krijgt vooralsnog geen gridstraf, wel een ander chassis

Bart van der Wijst • 13:37, 09-07-2022 / Laatste Update: 05:01, 08-01-2024

Lewis Hamilton heeft vooralsnog geluk. De Brit boorde vrijdag tijdens de kwalificatie voor de sprintrace van de Grand Prix van Oostenrijk zijn Mercedes de bandenstapel in, alleen zijn versnellingsbak overleefde dat wonder boven wonder. Het chassis moet wel vervangen worden.

Tijdens VT2 op zaterdag rijdt Hamilton dus in een ander chassis, eentje die hij al eerder heeft gebruikt dit jaar. Dat weet de gerespecteerde F1-journalist Andrew Benson.

Mogelijke gridstraf

Even was Mercedes bang dat Hamilton tijdens de sprintrace vanuit de pitstraat zou moeten starten, dat lijkt nu niet het geval. Mogelijk komen er nog wel problemen voor Hamilton tijdens VT2. In dat geval zou hij alsnog een gridstraf kunnen krijgen. De Brit start de sprintrace vooralsnog vanaf P9 vanwege de straf van Sergio Pérez, die als 13e begint.

Ook George Russell had schade na de kwalificatie van vrijdag. Zijn achtervleugel moest vervangen worden. Al met al een dure kwalificatie voor Mercedes, gelukkig voor hen was het budgetplafond net verhoogd. "Een derde van die verhoging hebben we vrijdag alweer weggegooid met 2 crashes", grapte Wolff. "Het leek alsof iemand een Lego-auto op de vloer had laten vallen."