Lewis Hamilton om oren geslagen met oude uitspraak: 'Mercedes maakt geen fouten'
i

Getty Images

Lewis Hamilton om oren geslagen met oude uitspraak: 'Mercedes maakt geen fouten'

Marcel Roes • 17:17, 27-04-2022 / Laatste Update: 02:49, 12-12-2023

Voordat het F1-seizoen begon was Lewis Hamilton erg tevreden met de nieuwe auto's die Mercedes in elkaar had geschroefd. De regels zijn in 2022 nogal veranderd, maar de Brit wist zeker dat de renstal daarop uitstekend had ingespeeld. "Mercedes maakt geen fouten", zei Hamilton.

En kijk nu eens waar Hamilton en Mercedes na 4 races staan. Hamilton is de nummer 7 in de WK-stand en constructeurskampioen Mercedes moet Ferrari en Red Bull voor laten gaan. Oei, hoezo geen fouten?!

Tegenover Sky Sport komt Hamilton terug op zijn optimisme van toen.

Fouten

"Toen we tijdens de testdagen in Barcelona waren, werd me gevraagd wat ik zou doen als Mercedes de plank mis zou slaan", zegt hij. "Ik reageerde: 'dat doen wij niet, wij maken geen fouten, want we zijn wereldkampioenen'. Feit is dat we misschien toch een fout hebben gemaakt."

Hopeloos

Het ziet er hopeloos uit, vindt Hamilton. "We hebben niks in de pijplijn zitten wat voor een oplossing moet zorgen. Zelfs als we die oplossing zouden vinden, dan gaat het team zo hard mogelijk werken, maar alsnog kan het dan ruim een maand duren om het te ontwerpen en ontwikkelen."